KATERE DODATKE K PREHRANI UPORABLJAM?

20:24

Tiste, ki me spremljate na instagramu ste verjetno že zasledile, da uporabljam dodatke k prehrani. Odločila sem se, da napišem objavo o tem in povem kaj več o njih. Dodatki niso nujni, priporočam vam magnezij in omega 3 ( če ne jeste rib oz. zelo malo).



 ME:FIRST 1st WHEY PROTEIN

Gre za proteine katere pijem po treningu, pripomorejo k povečanju in vzdrževanju mišične mase. So brez dodanih sladkorjev, ne vsebujejo konzervansov, glutena, hidrogeniranih rastlinskih olj in aspartama.

Formulo whey proteina so ustvarili in odobrili nutricionisti kot priporočilo vsem športnikom in aktivnim posameznikom, proteini vsebujejo spoj koncentrata, hidrolizata in izolata proteina sirotke, izdelani so iz pravega kravjega mleka iz istrskih pašnikov.

Imam dva okusa in sicer jaffa in vanilla madagaskar. Proteini imajo zelo bogat in kremast okus. Če imate rade jaffa piškote, vam bodo tej proteini po okusu zelo odgovarjali. Cena 908g proteinov je 24,90€.




OPTIMUM NUTRITION AMINO ENERGY

Pijem ga pred, med ali po treningu. Je odličen po okusu, ne vsebuje sladkorjev in ima samo 10 kalorij po odmerku. Imam ga v okusu fruit fusion, kateri je odličen okus ne znam točno opisati kakšen. Vsebuje ekstrat zelenega čaja in zelene kave. Amino Energy, da ogromno energije in pri delu sem bolj zbrana. Uporabljam pa tudi Amino Energy v pločevinki, kateri je pripravljen za takojšno pitje. Cena 270g je 24,99€.



MYPROTEIN OMEGA 3 

Omega 3 je esencialna maščobna kislina EFA, katere vir so ribe bogate z oljem, na primer losos, skuša in sardine. Omega 3 telo samo ne zmore sintentizirati, zato jo je treba vnesti preko hrane. Pripomorejo k zdravemu delovanju srca. DHA maščobna kislina pa k zdravemu delovanju možganov in vida. Na dan vzamem eno oljno kapsulo, sem pa imela na začetku probleme, kar je nisem mogla pogoltniti, vendar sem se sedaj navadila. Cena 90 kapsul je 6,89€.



DIETPHARM MG 400 ACTIVE

Je magnezij ki vsebuje vitamine B6, B1 in B12. Na dan vzamem eno vrečko. Okus je po pomaranči in limoni. Cena 20 vrečk je 8,99€.



PROTEINSKE ČOKOLADICE

Jem jih vsak dan kot nadomestilo obroka (dopoldanska malica, popoldanska malica) ali po treningu. Moje najljubše proteinske čokoladice so znamke QNT Sport Nutrition, Polleo Sport Proseries in Me:First. Poizkusi ne bo ti žal! Cene teh proteinskih čokoladic so od 0,99€ do 2,79€ odvisno katero boš kupila. Sama ti najbolj priporočam QNT Protein Wafer & Protein Joy, od ostalih dveh znamk katere sem omenila prej pa bilokakšno, ker so vse zelo okusne. 




Uporabljam pa tudi napitek Nocco in Optimum Nutrition protein shake, katera pijem med in po treningu. 

Uporabljaš tudi ti dodatke k prehrani? 

Lep preostanek dneva želim, Helena

You Might Also Like

0 komentarji

Popular Posts