5 HITRO PRIPRAVLJENIH JEDI IZ AVOKADA

21:05

SOLATA Z AVOKADOM IN TUNO

Potrebuješ :

- 2 avokada
- 1 pločevinko tune
- 2 kocki topljenega sira
- 1 manjšo čebulo
- 2 manjši kumari
- sol, poper

Avokado prereži na pol in izkoščiči, z žličko odstrani meso in ga daj v skledo. Čebulo olupi in na drobno sesekljaj, nareži kumare, topljen sir.  Vse sestavine daš v posodo in jih po okusu začini s soljo in poprom, dodaš tudi tuno v pločevinki. Solato dobro premešaj, nato pa nadevaj v avokadove lupinice.



AVOKADOV SMUTI Z ARAŠIDOVIM MASLOM

Potrebuješ:

- polovico avokada
- 1 banano
- 3 žlice arašidovega masla
- 2dl mleka ali jogurta

Avokado prereži na pol in z žličko izdolbi meso in daj v blender. Dodaj banano, arašidovo maslo in dolij mleko oz. jogurt. Vse skupaj zmiksaj in nalij v kozarec. Po želji lahko po vrhu okrasiš z nekaj arašidi.



UMEŠANO JAJCE Z AVOKADOM IN TUNO

Potrebuješ:

- 1 jajce
- pol avokada
- malo tune iz konzerve

V skledico ubij jajce in jih z vilico razžvrkljaj. Po okusu lahko začiniš ali soliš. Ponev postavi na štedilnik in vanjo daj malo maščobe, jaz pečem na maslu. Ko se ponev segreje vanjo vliješ jajce. Medtem izdolbi avokado in ga nareži na koščke. Pečeno umešano jajce daj na krožnik, po sredini pa nadevaj avokado in tuno ter zvij.



AVOKADO Z JAJCEM

Potrebuješ:

- polovica avokada
- 1 jajce

Pečico segrej na 200°C. Avokado prepoloviš in mu odstraniš koščico. Z žličko izdolbi malo avokadovega mesa. Avokado namesti na pekač za muffine, da se ti ne bo premikal. Jajce razbij in ga zlij v avokadovo jamico. Po želji lahko jajce posoliš in popopraš. Peči 15 minut.


KRUHKI Z AVOKADOVIM NAMAZOM

Potrebuješ:

- kruh
- 1 avokado
- 2 stroka česna
- malo kumaro

V posodici zmešaj avokado, sol, poper in česen. Po kruhkih namaži avokadov namaz, na vrhu dodaš narezano kumaro oz. drugo zelenjavo. Kruhke lahko po želji tudi popečeš, preden jih namažeš z avokadovim namazom.



Dober tek !

Pozdravček, Helena

You Might Also Like

0 komentarji

Popular Posts