5 IDEJ ZA HITER IN ZDRAV ZAJTRK

07:24

V današnji objavi ti bom predstavila 5 hitro pripravljenih in zdravih zajtrkov, katere si jaz redno pripravljam. Priprava ti bo vzela zelo malo časa.

CHIA PUDING Z GOZDNIMI SADEŽI 

Potrebuješ:
- 2dl bio kokosovega jogurta Spar Natur*Pur
- 40g chia semen
- agavin ali javorjev sirup
- gozdni sadeži
- cimet

Chia semena in kokosov jogurt zmešaj skupaj, dodaj malo vode in pusti čez noč. Gozdne sadeže pogrej in dodaj žlico agavinega ali javorjevega sirupa, jaz sem dodala še žličko cimeta, kateri da še boljši okus in polij preko chie. Lahko uporabiš tudi drugo sadje, za sladilo lahko uporabiš tudi med, sugarsweet…


SMOOTHIE BOWL

Potrebuješ:
- 2 manjši banani
- 2 dl mleka
- merica proteinov
- 1 žlica polnozrnatih riževih kosmičev
- 3 žlice koruznih kosmičev

Banani zmiksaš skupaj z mlekom in proteini ter daš v skodelico. Na smoothie dodaš polnozrnate riževe in koruzne kosmiče. Po želji lahko daš tudi kaj drugega.


ČOKOLADNI CHIA PUDING

Potrebuješ:
- 50g ovsenih kosmičev
- 1 žlica chia semen
- 1 žlica agavinega sirupa
- 1 žlica grenkega kakava
- 1,5 dl mleka

Zmešaš ovsene kosmiče, chia semena, grenek kakav in dodaš 1,5 dl mleka. Primešaj še žlico agavinega sirupa. Poljubno okrasiš, jaz sem dala nekaj polnozrnatih riževih kosmičev in žličko beljakovinskega čokoladnega namaza.



JAJCE Z OVSENIMI KOSMIČI

Potrebuješ:
- 1 jajce
- ovsene kosmiče

Jajce razžvrkljaj skupaj z ovsenimi kosmiči. Popeči na obeh straneh. Zelo okusno in hrustljavo. Po želji si lahko spečeš več jajc.



OVSENA KAŠICA

Potrebuješ:
- ovsene kosmiče
- mleko
- poljubno sadje
- cimet

V približno 1,5 dl mleka skuhaj ovsene kosmiče in mešaj dokler se ne zgosti. Na ovseno kašico lahko daš sadje, jaz sem dodala breskve, na katere sem posula cimet, za še boljši okus. Dodaš lahko tudi beljakovinski čokoladni namaz, chia semena...


Želiš na mojem blogu še več receptov?

Lep dan želim, Helena

You Might Also Like

0 komentarji

Popular Posts