CONTOURING VS. HIGHLIGHTING

10:52

Pozdravljene, danes bom pisala o tem kako osenčiti in osvetliti obraz.

Najprej moraš pogledati, kakšno obliko obraza imaš, ker se vsaka oblika obraza senči drugače.

Če imaš suho kožo ti priporočam, da uporabljaš kremne izdelke za senčenje obraza, izdelkov pa ni potrebno fiksirati. Če imaš mastno kožo ti priporočam, da uporabljaš suhe izdelke, če pa boš uporabila kremne jih obvezno fiksiraj. Za contouring uporabljaj izdelke z hladnim podtonom. Sama največkrat uporabljam Freedom Pro Contour stick, ker je odličen, osvetljevalec je zelo svetel in je super za osvetljevanje, temni odtenek pa za senčenje, je kremen in Anastasia Beverly Hills Contour Kit.

Začnemo senčiti pri ličkih. Če ne veš kje je tvoja lična kost, si lahko pomagaš s čopičem in sicer od vrha ušesa do kotička ustnic, tam naneseš contouring. Ampak ne nanesi prav do ustnic, jaz nanesem do tja, kjer se konča lična kost. Nato nanesi na rob čela in ob straneh, če imaš visoko čelo, ga lahko s tem zmanjšaš. Nato nanesi še pod čeljust, pod ustnico, s tem boš optično povečala ustnico. Na koncu osenčiš še nos, naneseš pod nos, kar bo tvoj nos zmanjšalo, ob straneh nosa in ga povežeš do obrvi. Contouring vedno zabrisuj proti gor in ne proti dol!!

Nato bomo še obraz osvetlili. Osvetlimo pod očmi in sicer naneseš v obliki trikotnika, nato nanesi na sredino nosu in konico nosu, na brado, na vrh ustnice, nad čeljust na čelo oz. vmes obrvi in naneseš nad obrvi v obliki trikotnika ( kot je prikazano na sliki, ne vem kako bi drugače razložila).
Če imaš nizko čelo nanesi višje, če imaš pa visoko čelo pa nižje.


Seveda moraš vse dobro zabrisati!!

Na lička naneseš še rdečilo.
Za konec nanesi še osvetljevalec. Sama najraje uporabljam Makeup Revolution Radiant Light, ker da lep sijaj. Nanesi ga nad lično kost, nad obrvi, nad ustnico, na sredino nosu in na brado.

Razmišljam tudi, da bi napisala objavo o Contouring vs. Bronzing in Highlighting vs. Highlighter. Te zanima??

Pozdravček, Helena



You Might Also Like

0 komentarji

Popular Posts