KAKO IZBRATI PRAVI ODTENEK ŠMINKE?!

18:10

-če ste svetlopolte in imate svetlejšo barvo las, izberite odtenek v svetlejših odtenkih. Tistim z temnejšo poltjo pa pristajajo temnejše.
-pomembna je oblika ustnic saj svetle in bleščeče barve povečajo njihov videz, temni odtenki šmink pa ustnice pomanjšajo.
-ko kupujete šminko je najbolje, da jo preizkusite na ustnicah in se prepričate ,če vam ustreza. Če to ni mogoče jo namesto hrbtne strani roke, kar počnemo ponavadi  raje nanestite na konico prsta. Barva na konici prsta je bolj podobna barvi na ustnicah, kot pa na roki.
- če imate bolj rumenkaste zobe in če uporabljate šminke v rjavkasti rdeči barvi, zobje izgledajo še bolj rumeni. Če že uporabite rdečo naj bo z modrim podtonom, ker bo naredilo zobe bolj bele.
-če ste se odločile za bolj dramatičen makeup , nanesite raje na ustnice nekaj v nežnem odtenku, nevpadljivo  ali obratno. Oboje ne sme izstopati!
-če ne želite imeti šminke na kozarcu oz. moškem uporabljajte nemastne šminke, takšne , ki imajo matt finish in se po parih sekundah posušijo na ustnicah, najboljša šminka pri tem je Rimmel provocalips, ki ne pušča sledi.
- če imate bolj okrogel obraz ne zarisujte preveč razgibanih ustnic, dajte prednost ravnim čistim linijam.

Se beremo kmalu, čaw, čaw !!! :) :)

     You Might Also Like

0 komentarji

Popular Posts